Hyvinvointiasiat ja itsestänsä huolehtiminen ovat nousseet mediassakin esille viime vuosien aikana. Enää ei ole trendikästä painaa tutka pitkällä töitä, vaan on löydettävä balanssi työn ja vapaa-ajan välille, ja itsestä huolehtimisesta on tullut entistä tärkeämpää. Tämä näkyy myös hyvinvointialan yritysten kasvussa. Helsinkiin on viime vuosina noussut ennätysmäärä erilaisia hyvinvointipalveluihin keskittyviä yrityksiä. Tarjonta vaihtelee ripsienpidennyksestä ja muista kauneushoidoista perinteiseen hierontaan tai aasialaistyyliseen hierontaan. Jokaiselle löytyy jotakin, ja valinnanvaraa riittää.

Suosituimmat saunat ja kylpylät

bucket and white towels in sauna

Monet nettisivut listaavat arvostelujen perusteella parhaimpia hierontapaikkoja ja kauneushoitoloita. Listojen kärkeen pääsevät parhaat arvostelut saaneet paikat. Ykkösenä monella listalla on Eiranrannassa sijaitseva Löyly Sauna. Ison saunan lisäksi paikassa on myös ravintola ja baari. Saunassa voi nauttia merinäköalasta, ja sieltä pääsee suoraan mereen uimaan. Saunoissa ja saunaosastoilla voi suuren kysynnän vuoksi olla välillä ruuhkaa, mutta usein pienen odottelun jälkeen saunoihin pääsee rentoutumaan. Kävijät ovat olleet tyytyväisiä Löylyn palveluihin.

Yrjönkadun uimahalli on perinteinen naku-uimala, jossa on erikseen miesten ja naisten uimavuorot. Yrjönkadun uimahalli sijaitsee Yrjönkadulla Helsingin keskustassa ja on vuoropäivin avoinna miehille ja naisille. Yrjönkadun uimahallissa on neljä erilaista saunaa, joista yksi on höyrysauna, ja lisäksi lepoloosit, jossa väsynyt uimari voi rentoutua. Yrjönkadun uimahalli on avattu jo vuonna 1928, ja kaunis rakennus tuo silmäniloa uimarille. Kylpyläpalveluiden lisäksi kylpylässä voi tilata pientä purtavaa tai virvokkeita. Kylpylästä saa lainata käyttöönsä myös kylpytakin.

Parhaat perinteiset saunat

Kaurilan sauna sijaitsee Heikinniemenrannassa, lähellä Seurasaarta. Vanhaan hirsirakennukseen rakennettu sauna tuo saunojan keskelle mennyttä aikaa. Kaurilan Saunassa on erikseen miesten- ja naistenvuorot sekä lisäksi sekasauna. Saunan voi myös vuokrata yksityiseen käyttöön. Kaurilan Sauna on kuin keidas keskellä kaupunkia ja siellä pääsee todella rentoutumaan. Hämyisä saunatupa, tuomipuun tuoksu ja hyvät löylyt luovat mieleenpainuvan tunnelman. Kaurilan Sauna on hyvä kohde etenkin turisteille, jotka haluavat kokea perinteistä suomalaista eksotiikkaa.

Kotiharjun sauna on ollut toiminnassa jo vuodesta 1928. Kotiharjun sauna on tunnelmaa täynnä oleva vanhanaikanen puusauna. Löylyhuone on tarpeeksi iso, jotta sinne mahtuu isommallakin porukalla. Kotiharjun sauna on suosittu paikka, jossa erityisesti arki-iltaisin saattaa olla tungosta. Sauna on auki tiistaista lauantaisin klo 14–20. Pukuhuone ei ole ylellinen, mutta kelpaa hyvin vaatteiden vaihtamiseen. Arvotavarat voi laittaa säilytykseen lukolliseen kaappiin. Saunominen maksaa 14 euroa, ja saunalta voi saada myös pyyhkeen lainaksi.

Ekologiset kauneushoitolat

Helsingistä löytyy kauneushoitoloita moneen makuun. Erityisesti viime aikoina suosioon ovat nousseet ekologiset kauneushoitolat. Ekologisissa kauneushoitoloissa käytetään vain ekologisia tuotteita. Arkadiankadulla, lähellä Kampin Keskusta, sijaitsee ekohoitola LumiAnna. Pääosassa LumiAnnassa ovat hemmottelu, rentoutuminen ja ihonhoito. Kaikki hoidot toteutetaan SnowAnnan tuotteilla. Helsingin keskustasta löytyy myös Jolie Spa .kauneushoitola, jossa hoitoja tehdään muun muassa Absolutinin ja Essen tuotteilla. Jolie Spa sijaitsee sisäpihalla Kalevankadulla. Hoitolassa myydään myös ekologisia kauneudenhoitotuotteita, joita hoidoissakin käytetään.

image 7 Tietopohja

Ihonhoitola Lupaus keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Hoitola on myös esteettisesti kaunis, mikä luo rentouttavan ja miellyttävän tunnelman hoitolaan. Pur Hyvän Olon Hoitolan erikoisuus on ayurvedinen kasvohoito, jossa hoito toteutetaan eteeristen öljyjen avulla. Se luo asiakkaalle miellyttävän tunnelman hoidon aikana. Töölössä sijaitsee Natural Goods Company & Shop. Hoitola on tunnelmallinen ja siellä saa jalkaansa mukavat aamutossut ennen hoidon aloittamista. Hoidon päätteeksi voi nauttia kupillisen teetä. Hoidoissa käytetään tunnettuja luonnonkosmetiikkamerkkejä.

Kauneushoitola luksusta hakevalle

Luksusta hakevalle sopii Boulevard Beauty, kauneushoitola Helsingin keskustasta. Ylellisyyttä luovat valkoinen sisustus ja tunnelmaa tuovat kynttilät. Lisää tunnelmallisuutta lisää rauhallinen musiikki ja se, että hoidot tehdään rauhallisessa takahuoneessa. Hoitoihin käytetään Sisleyn luksushoitotuotteita, mikä auttaa saavuttamaan huolitellun lopputuloksen. Hoitola sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Iso Robertinkatu 33. Kalevankadulla sijaitseva Jolie on myös tunnelmallinen hoitola kynttilävaloineen. Hoidot suoritetaan monesti ekologisilla tuotteilla, joten hoitola sopii myös ekologisuuden ystäville. Joliessa tehdään myös muun muassa sokerointia ja mikroneulausta.

Hotelli Tornin sisäpihalla sijaitsee kauneushoitola Living Day Spa. Sinne kannattaa mennä silloin, kun on aikaa jäädä hieman pidemmäksi aikaa. Hoitoa ennen voi käydä hoitolassa olevassa saunassa tai nauttia vaikka kupillisen teetä rauhallisessa ympäristössä. Yksi uusimmista tulokkaista Helsingissä on Rebel Helsinki -kauneushoitola. Siellä tehdään paljon juuri kauneushoitoja: esimerkiksi kestopigmentointia, täyteainehoitoja, kemiallisia kuorintoja sekä microblading-kulmamuotoilua. Hoitola sijaitsee Fabianinkadulla, vanhan kerrostalon kolmannessa kerroksessa, ja sopii rauhallisesta paikasta pitävälle kävijälle.

Itämaan eksotiikkaa ja suomalaista spata

Helsinkiin on rantautunut monenlaisia vähän eksoottisempiakin kauneus- ja hyvinvointihoitoloita, esimerkiksi aasialaisia. Namina Wellnes Spa on aasialainen kauneushoitola Helsingin Ullanlinnassa. Siellä hoidot toteutetaan aasialaiseen tyyliin ja hoitola tarjoaa manikyyrejä, pedikyyrejä, hierontoja ja kasvohoitoja. Hoitolassa on eksoottinen, mutta rauhallinen tunnelma ja kokemus hoidoista on monilla rentouttava. Aasialaista eksotiikkaa tarjoaa myös China Liangtse Wellness Arkadiankadulla. China Liangtse Wellnesissä tarjotaan esimerkiksi erilaisia jalkahierontoja, ja ne ovatkin monen suosikkihoitoja kyseisessä hoitolassa.

Helsingin keskustassa, Pohjoisesplanaadilla sijaitsee hoitola Siluetti Spa. Spa- ja kauneustoimenpiteiden lisäksi Siluetti Spassa voi teetättää myös kevytkirurgisia toimenpiteitä, kuten laser- tai injektiohoitoja. Siluetti Spa onkin pohjoismaiden ensimmäinen anti age -toimenpiteisiin erikoistunut hoitola, jossa asiakasta hoidetaan kokonaisvaltaisesti. Paikan päällä asiantuntija auttaa valitsemaan sopivat hoidot. Paikan erikoisuuksia ovat Siluetti Spa Time, jossa kahden tunnin aikana suoritetaan yksi spa-hoito sekä Siluetti Hammam Suite, jossa yhdestä kahteen ihmistä saavat kolmen tunnin ajan nauttia kahdesta spa-hoidosta.

Allas Sea Pool

Allas Sea Pool on ulkoilmassa sijaitseva uima-allas Helsingin keskustassa, Kauppatorin liepeillä. Allas Sea Pool on uusi versio Helsingin historiallisesta merikylpyläkulttuurista. Se yhdistää kohtaamisen ja tapahtumat hyvinvointiin ja piristävään uintiin; Merikylpyläkulttuuria parhaimmillaan siis. Kaupungissa vieraileva sekä puhdasjalkainen helsinkiläinen ovat kumpikin tervetulleita Altaalle. Uimarit ja altaassakellujat saavat nauttia kauniista merimaisemista, vilkkaasta kaupunkikulttuurista ympärillä ja Itämeren rannoista. Allas on piristävä lisä Helsingin perinteiseen kylpyläkulttuuriin. Allas Sea Pool on avoinna klo 6:30–21:00.

Allas Sea Pool

Allas Sea Poolista löytyy altaan lisäksi saunaosasto ja samassa yhteydessä toimii myös ravintoloita. Kävijä voi ensin pulahtaa virkistävälle uinnille altaaseen ja tämän jälkeen siirtyä saunaan ihailemaan satama-aluetta. Uinnin päätteeksi voi vielä nauttia ruokaa tai virvokkeita paikan ravintolassa. Allas Sea Pool on auki myös talviaikaan. Kävijä voi valita lämmitetyn altaan tai pulahtaa viileään meriveteen uimaan. Viikonloppuiltaisin altaalla voi olla hieman ruuhkaa ja pukukopit täyttyä nopeasti, mutta etenkin arkisin siellä mahtuu hyvin polskimaan.

Helsinki Day Spa

Helsinki Day Spa sijaitsee Erottajalla ja siellä yhdistyy moderni design ja historiallinen arkkitehtuuri. Tilat ovat kauan sitten toimineet muun muassa tyttökouluna, joten tiloilla on historiallinen merkitys. Hoitoja varten on yhdeksän eri hoitohuonetta ja lisäksi hoitolan tiloja voi vuokrata isommalle porukalle. Helsinki Day Span erikoisuus on Body and Mind Balancing- hoito, jota ei saa mistään muusta Suomen hoitolasta. Hoito on rentouttava ja rauhoittava hierontaterapia, jonka avulla voi luoda tasapainoa ja vähentää stressiä.

Palace Kämp Day Spa

Glo- ja Palace Kämp hotellien yhteydessä toimii Palace Kämp Day Spa. Hotellivierailuun voi siis hyvin yhdistää rentouttavan hetken kylpylässä. À la carte -kasvohoito on yksi Palace Kämp Day Span suosikeista. Siinä voi perus kasvohoidon lisäksi valita eri elementtejä, kuten ripsien värjäyksen tai ihon syväpuhdistuksen. Paikassa on myös rentouttava saunaosasto, jossa on kolme erilaista saunaa. Välillä voi jäädä hetkeksi lepäämään saunaosaston lepodivaaneille. Hoitovalikoimasta löytyy hoitoja sekä naisille että miehille.