Helsingistä löytyy paljon hyviä hotelleja, jopa niin paljon, että parhaan valinta voi olla vaikeaa. Tässä artikkelissa esitellään joitakin Helsingin parhaimpiin kuuluvista hotelleista ja kerrotaan, mikä tekee niistä niin erinomaisia. Jokaisen hotelliesittelyn yhteydessä kerrotaan myNös, mistä hotellin asiakkaat ovat erityisesti hotellissa pitäneet. Oikeiden asiakkaiden antamat arviot ja kommentit tekevät monelle hotellin valinnasta helpompaa, ja auttavat löytämään sen omia tarpeita ja mieltymyksiä parhaiten vastaavan hotellin, olitpa sitten työ- tai lomamatkalla.

Hotel Haven

Hotel Haven entrance

Tämä tyylikäs hotelli tarjoaa näköalat Helsingin Eteläsatamaan, ja helpon pääsyn Esplanadin ostoskaduille, jotka ovat aivan nurkan takana. Sviiteistä puolestaan voi katsella Presidentinlinnaa, Kauppatoria ja Uspenskin katedraalia. Hotelli Havenin kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio kaapeli- ja satelliittikanavilla sekä minibaari. Huoneiden ylelliset vuoteet, spa-tyylillä toteutettu kylpyhuone sekä Bang & Olufsen -multimediajärjestelmä varmistavat viihtyvyyden hotellissa. Hotellin asiakkailla on käytössään WiFi ja kuntosali ilmaiseksi. Hotelli Havenista löytyy myös baari, jossa tarjoillaan drinkkejä.

Hotelli Haven sopii myös työmatkalaisille, sillä siellä on eri kokoisia konferenssihuoneita, joihin mahtuu joko 30 tai 62 henkeä. Hotellin aamiainen tarjoillaan Sundmansissa, joka on Helsingin toiseksi vanhin kivirakennus. Hotellissa yöpyneet asiakkaat ovat usein antaneet arvosanaksi täyden kympin, kehuen muun muassa sänkyjä ja kylpyhuoneita kylpyammeineen. Hotellin henkilökunta on myös saanut hyvää palautetta palvelualttiudestaan. Huoneiden hinta Hotelli Havenissa on 300 €:sta ylöspäin, joten aivan edullisimmasta päästä tämä hotelli ei ole.

Hotel Lilla Roberts

Hotell Lilla Roberts

Hotel Lilla Roberts on Helsingin keskustassa sijaitseva art deco -tyyliin sisustettu boutique-hotelli, joka tarjoaa asiakkailleen muun muassa ilmaisen WiFin ja langattoman bluetooth-äänentoistojärjestelmän huoneissa, tehden esimerkiksi musiikin kuuntelusta Spotifysta helppoa. Huoneet ovat ilmastoituja ja niissä on minibaari, elegantti sisustus sekä näköala kaupungille. Hotellissa on bistroravintola sekä baari, jossa palkittu baarimikko valmistaa cocktaileja. Kesällä käytössä on myös rauhallisella sisäpihalla sijaitseva terassi. Lähellä on paljon ravintoloita ja baareja.

Hotel Lilla Roberts tarjoaa asiakkaille ilmaiseksi polkupyöriä lainaan, jolloin Helsingin nähtävyyksiin tutustuminen käy kätevästi. Treenaamisesta kiinnostuneille vieraille on tarjolla ilmainen kuntosali, joka on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Lilla Robertsissa majoittuneet asiakkaat ovat kehuneet erityisesti hotellin aamiaista. Tarjolla on muun muassa tuoreita hedelmiä ja erikoiskahveja sekä oma kahvikannu pöytään tarjoiltuna. Henkilökunnan luonnollisen ystävällinen palvelu ja huomaavaisuus vieraita kohtaan ovat myös saaneet kiitosta, samoin kuin huoneiden viihtyisyys.

Hotel Clarion Helsinki

Hotel Clarion

Clarion Hotel Helsinki on Jätkäsaaren rannassa Länsiterminaalin lähellä sijaitseva, kahdesta 16 kerroksisesta tornista koostuva moderni hotelli. Hotellissa on kuntokeskus, sauna ja katolla sijaitseva uima-allas. Suihkulla tai kylpyammeella varustetuissa huoneissa on hiustenkuivaaja ja kylpytuotteita sekä taulu-tv satelliittikanavilla. WiFi on maksuton. Asiakkaat voivat ruokailla hotellin Kitchen&Table-ravintolassa, jossa voi kokea mielenkiintoisen yhdistelmän Manhattan-henkisyyttä ja perinteisiä pohjoismaisia makuja. Hotellissa pääsee myös nauttimaan drinkkejä panoraamanäköalan omaavassa kattoravintolassa tai rentoutumaan hotellin viihtyisään, takalla varustettuun aulaan.

Clarion Hotellille on helppo tulla julkisella liikenteelläkin. Raitiovaunulla numero 9 pääsee aivan hotellin eteen. Kampin ostoskeskukseen matkaa on 1,1 kilometriä. Clarion Hotel Helsingissä majoittuneet asiakkaat ovat olleet erityisen ihastuneita Rituals-sarjan kylpytuotteisiin, joita voi myös ostaa kotiin vietäväksi. Huoneet ovat saaneet myös kehuja, etenkin ylemmissä kerroksissa on hyvät näköalat. Clarion Hotel Helsinki on valittu Trip Advisorin Travellers Choice voittajaksi 2019, joten sillä riittää todistetusti tyytyväisiä asiakkaita.

Lapland Hotels Bulevardi

Lapland Hotels Bulevardi

Lapland Hotels Bulevardi sijaitsee nimensä mukaisesti bulevardilla, noin 600 metrin päässä linja-autoasemasta. Kampin ostoskeskukseen kävelee noin seitsemässä minuutissa ja Helsingin Tuomiokirkolle tulee matkaa 1,2 kilometriä, joten Lapland Hotels Bulervardi on hyvin keskeisellä paikalla. Hotellihuoneissa on joko kylpyamme tai suihku. Joissakin huoneissa on myös sauna tai terassi. Hotellissa on baari ja ravintola Kultá, jossa voi nauttia päivittäin lappilaistyyppisen aamiaisen sekä à la carte -listalta moderneja Lapin herkkuja.

Vastaanotto hotellissa palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden. Lapland hotellit ovat keino päästä hiukan Lapin tunnelmaan, tässä tapauksessa keskellä Helsinkiä. Lappi-teema saa kiitosta asiakkailta etenkin siitä, että se on hyvin toteutettu yksityiskohtia myöden. Spa-huoneet ovat saaneet myös kiitosta, samoin kuin maistuva Lappi-aiheinen aamupala. Lisäpalveluina Lapland Hotels Bulevardilla on mahdollisuus lentokenttäkuljetukseen ja matkatavaroiden säilytykseen, ja se toivottaa myös lemmikit tervetulleiksi, mikä ei ole itsestään selvää läheskään kaikissa hotelleissa.

Marski by Scandic

Marski by Scandic

Marski By Scandic on rautatieaseman lähellä sijaitseva Scandicin ensimmäinen laatuaan oleva Signature-hotelli Suomessa. Kauppatori ja Esplanadin ostosalue ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Hotellissa on panostettu voimakkaasti vieraiden viihtyvyyteen niin huoneiden kuin palveluidenkin osalta. Marski by Scandicissa on oma pysäköintihalli sekä kuntosali, joka tarjoaa hotellin asiakkaille ilmaisia liikuntatunteja. Erilaisia huonevaihtoehtoja on runsaasti. On sviittejä, huoneita omalla saunalla sekä ikkunattomia huoneita niitä haluaville. Kaikkiin huoneisiin kuuluu laaja tyynyvalikoima sekä taulu-tv.

Marski by Scandicissa on panostettu myös kokoustiloihin, joissa voi järjestää niin pieniä kuin suurempiakin tapahtumia aina pieniin messuihin asti. Marski by Scandicilla on ympäristöystävällisen hotellin sertifikaatti. Ravintolapalveluista hotellista löytyy ruokaravintola, jossa tarjoillaan kansainvälisillä mauilla höystettyä suomalaista ruokaa, baari, jossa on Suomen luonnon innoittama cocktail-menu sekä kahvila. Yhtenä erikoisuutena Marski by Scandicissa on oma Lifestyle Concierge, jonka tehtävänä on varmistaa asiakkaiden viihtyvyys ja heidän tarpeisiinsa vastaaminen. Tämä on saanut hyvää palautetta myös asiakkailta.

Radisson Blu Plaza

Radisson Blu Plaza

Radisson Blu Plaza on historiallinen hotelli, joka on peräisin vuodelta 1917. Se sijaitsee rautatieaseman ja Kaisaniemenpuiston välittömässä läheisyydessä, ja sieltä on 5 minuutin kävelymatka Kansallisteatterille ja Grand Casinolle. Aleksanterinkadulle, jossa on runsaasti ostospaikkoja, on matkaa vain 400 metriä. Huoneet ovat modernisti sisustettuja suomalaisilla design-kalusteilla. Huoneista löytyy Magic Dream -vuoteet ja useita tyynyvaihtoehtoja, taulu-tv, ilmastointi ja kahvin/teenkeitin. WiFi on ilmainen, ja huonepalvelua voi käyttää koko päivän tässä ympäristöystävällisessä hotellissa.

Radisson Blu Plazan Plaza-ravintola tarjoilee ruokaa ja juomia. Lisäksi aulabaari on auki 24 tuntia vuorokaudessa, ja sieltä saa välipalaa ja kevyitä aterioita. Tiettyihin huoneluokkiin kuuluu ilmainen pääsy Plaza-Loungeen, jossa on maksutta tarjolla kahvia, teetä sekä pientä syötävää koko päivän. Nälästä tai janosta ei tarvitse kärsiä, tästä pitää huolen myös päivittäinen cocktailbuffet klo 17–19. Asiakkaat ovat arvostaneet Radisson Blu Plazassa palvelun laatua ja ystävällisyyttä, mukavia vuoteita ja runsasta aamupalaa.

Mitä ominaisuuksia hyvällä hotellilla on?

Jokaisen majoittujan mieltymykset poikkeavat toisistaan, ja se mitä joku arvostaa, ei ole toiselle niin tärkeää. Muutama asia, joita useimmat matkaajat pitävät tärkeinä parasta hotellikokemusta etsiessä, nousee kuitenkin yli muiden. Ensimmäinen ja ehkäpä tärkein näistä on hyvä palvelu. Kaikki tässä esitellyt hotellit ovat saaneet asiakkailta hyvää palautetta palvelun tasosta, joten minkä tahansa näistä hotelleista valitseekin, voi olla varma, että kohtelu on ystävällistä. Muita yhdistäviä tekijöitä ovat muun muassa korkealaatuiset vuoteet ja hyvä aamiainen.

Highlightit

Liikunnasta pitäville Hotelli Lilla Roberts on oiva valinta ilmaisten polkupyörien ja ympärivuorokautisen kuntosalinsa ansiosta. Clarion Hotel Helsinki puolestaan on osannut hyödyntää korkeita rakennuksiaan erinomaisesti sijoittamalla allasosaston ja panoraamabaarin kattotasoon, joten tässä hotellissa saa jalkansa tukevasti irti maasta ja pääsee todelliseen lomafiilikseen. Lapland Hotels Bulevardin valttina on Lappi-teema ja sauna osassa huoneita. Marskissa taas pääsee osallistumaan ilmaisille liikuntatunneille ja hotellilla on oma Lifestyle Concierge. Plaza puolestaan panostaa tarjoiluun Loungen ja cocktailbuffetin muodossa.