Meillä kaikilla on omanlaisemme huumorintaju, ja siksi myös komediaelokuvien kirjo on laaja. Yhden elokuvan ei ole mahdollista saada jokaista ihmistä nauramaan, mutta parhaimmat onnistuvat naurattamaan suurta joukkoa. Komediaelokuvien klassikot, kuten Hei me lennetään!, Poliisiopistot, Monty Pythonit sekä American Pie -elokuvasarja tuovat hymyn katsojien kasvoille vuosikymmenestä toiseen. Alta löydät valitsemiamme komedioita hauskojen elokuvien parhaimmistosta moneen erilaiseen makuun. Osa näistä elokuvista on komedialistojen kärjestä, osa hieman tuntemattomampia, mutta kaikki ovat varmoja elokuvaillan naurattajia.

Bridget Jones – elämäni sinkkuna

bridget jones blowing out candle

Bridget Jones on kaikkien sinkkunaisten ikoni, josta on tehty kolme nauruhermoja hivelevää romanttista elokuvaa. Bridget Jonesin tarina sai alkunsa Helen Fieldingin 1996 julkaistuna kirjana, josta tehtiin samaa nimeä kantava Sharon Maguiren ohjaama filmatisointi vuonna 2001. Elokuvan pääosassa Bridgetinä nähdään amerikkalainen Renée Zellweger, joka ansaitsi myös Oscar-ehdokkuuden roolistaan. Elokuvan miespääosia esittävät brittiläiset maailmanlaajuisesta suosiosta nauttivat näyttelijät Hugh Grant ja Colin Firth. Bridgetin tarina sai jatkoa vuosina 2004 ja 2016 uusien elokuvien muodossa.

Bridget Jones on sympaattinen, kolmekymppinen, Lontoossa asuva sinkku, jonka elämästä puuttuu rakkaus. Bridgetin elämä tuntuu kuitenkin tekevän täyskäännöksen, kun hänen hurmaava pomonsa, Daniel Cleaver (Hugh Grant) alkaa osoittaa kiinnostusta Bridgetiä kohtaan. Daniel on tunnettu ylimielisenä naistennaurattajana, mutta ihastuksestaan johtuen Bridget ei voi vastustaa miestä. Tarinaan kietoutuu myös Bridgetin tuttavaperheen poika, töykeä lakimies Mark Darcy (Colin Firth), jota Bridget ei voi aluksi sietää ollenkaan, mutta josta paljastuu tarinan edetessä toinen puoli.

Bruce – taivaanlahja

Bruce Almighty

Jim Carrey on nimi, joka on varmasti jokaiselle komediaelokuvia katsovalle tuttu. Näyttelijä on tähdittänyt useita komediaelokuvia, joista yksi hauskimpia on Tom Shadyacin ohjaama, vuonna 2003 julkaistu Bruce – taivaanlahja. Elokuva vilisee Hollywoodin kärkinimiä, sillä Carreyn lisäksi elokuvaa tähdittävät muun muassa Morgan Freeman, Jennifer Aniston ja Steve Carell. Bruce – taivaanlahjan katsomisen jälkeen ohjaaja Tom Shadyacin ja Jim Carreyn yhteistyön hedelmistä pääsee nauttimaan myös Valehtetelija, valehtelija ja Ace Ventura – lemmikkidekkari -elokuvissa.

Bruce (Jim Carrey) on uutistoimittaja, jonka ura televisiossa ei kovasta yrityksestä huolimatta oikein lähde käyntiin. Useiden vastoinkäymisten jälkeen Bruce alkaa syyttää Jumalaa epäonnestaan. Tämän johdosta Jumala päättää kutsua Brucen luokseen ja antaa hänelle voimansa, jotta Bruce saa yrittää, josko hänestä itsestään olisi paremmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi Jumalaksi. Jumalan työ ei ole kuitenkaan ihan niin helppoa kuin Bruce luuli, mikä johtaa niin hauskoihin tilanteisiin kuin myös yksityiselämän hankaluuksiin.

Tenacious D: Maailman paras rokkibändi

tenacious D, komediaelokuvat

Tenacious D: Maailman paras rokkibändi on hulvaton sekoitus komediaa ja rock-musikaalia. Vaikka elokuvan kappaleet ovat huumoripainotteisia, ne ovat myös niin hyviä, että niitä alkaa hyräillä elokuvan katsottuaan ihan huomaamattaan. Tenacious D on Jack Blackin ja Kyle Gassin luotsaama rockduo, josta tehtiin myös televisiosarja. Yhtyeestä kertova, muusikko Liam Lynchin ohjaama elokuva julkaistiin vuonna 2006. Black ja Gass esittävät itse elokuvien pääosia sekä käsikirjoittivat ja tuottivat elokuvan.

Elokuva alkaa Jack Blackin lapsuudesta, Yhdysvaltojen Missourin osavaltiossa. Black on kotoisin uskonnollisesta perheestä, joka ei arvosta pojan paloa rock-musiikkia kohtaan. Niinpä Black päättää karata Los Angelesiin, jossa hän tapaa Kyle Gassin. Tästä alkaa rock-musiikin säestämä seikkailu, jossa miehet lähtevät metsästämään tietynlaista kitaran plektraa, joka näyttää olevan suurimpien rocktähtien erinomaisuuden salaisuus. Saadakseen tuon ihmeellisen plektran kaksikko joutuu kohtaamaan itse Saatanan ja samalla säveltämään maailman parhaimman kappaleen.

Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda

Anchorman:The legend of Ron Burgundy

Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda on Adam McKayn ohjaama vuonna 2004 julkaistu komedia. Pääosassa, Ron Burgundyn roolissa, nähdään Will Ferrel, eikä muu näyttelijäkaarti kalpene hänen rinnallaan, sillä elokuvaa tähdittävät komediaelokuvien huippunimet Steve Carell, Ben Stiller, Jack Black sekä Christina Applegate. Will Ferrel käsikirjoitti elokuvan yhdessä ohjaaja Adam McKayn kanssa. Elokuva on erityisesti amerikkalaisen yleisön rakastama ja useiden parhaita komediaelokuvia arvioivien listojen kärjessä. Uutisankkurin tarina jatkuu vuonna 2013 julkaistussa jatko-osassa.

Elokuvan tarina sijoittuu 1970-luvun San Diegoon ja uutistoimistoon. Ron Burgundy (Will Ferrel) on naisten suosiosta nauttiva uutisankkuri, jonka mielestä naisten paikka ei ole uutisten parissa. Burgundyn onkin vaikea hyväksyä tilannetta, kun hurmaava ja kaunis Veronica Corningstone (Christina Applegate) valitaan uudeksi naispuoliseksi uutisankkuriksi. Parivaljakon välille alkaa kuitenkin muodostua kemiaa, mikä vaikuttaa Burgundyn suosioon uutisankkurina. Elokuvassa seurataan Burgundyn tuskailua uransa alamäessä, mikä ei ole alansa huipulle helppoa aikaa.

Borat

Borat

Borat on Larry Charlesin ohjaama vuonna 2006 julkaistu elokuva. Borat on siitä erikoinen komediaelokuva, että se on pseudodokumentti, jossa fiktiiviset kohtaukset on kuvattu näyttämään oikeaan elämään sijoittuvalta dokumentilta. Suuri osa elokuvassa esiintyvistä ihmisistä on myös ihan tavallisia ihmisiä ammattinäyttelijöiden sijaan, eikä kaikkia kohtauksia ole ennalta käsikirjoitettu. Boratin näyttelijä, Sacha Baron Cohen, voitti suorituksestaan parhaan komedia/musikaali miespääosan Golden Globen, ja elokuvan käsikirjoitus oli parhaan käsikirjoituksen Oscar-ehdokas.

Borat on tullut tutuksi räävittömistä limenvihreistä mankini-uikkareistaan varmasti myös niille, jotka eivät ole kyseistä elokuvaa katsoneet. Monet tunnistavatkin näyttelijä Sacha Baron Cohenin nimenomaan Boratina. Elokuva kertoo kazakstanilaisesta toimittaja Boratista (Sacha Baron Cohen), joka lähtee kuvaamaan dokumenttia Yhdysvalloista kansalaisiaan varten. Yhdysvalloissa Boratille sattuu mitä erikoisempia kommelluksia ja erilainen kulttuurikin ihmetyttää. Borat-elokuvassa käytetty huumori on muihin tältä listalta löytyviin elokuviin verrattuna rajua ja kohua herättänyttä, mikä voi olla liikaa herkimmille katsojille.

Lars ja se ainoa oikea

Lars and the real girl

Lars ja se ainoa oikea on Ryan Goslingin tähdittämä, Craig Gillespien ohjaama, vuonna 2007 julkaistu draamakomedia. Ryan Gosling on katsojille tuttu La La Landin ja The Notebook – rakkauden sivut -elokuvien romanttisena komistuksena. Larsin roolissa Gosling astuu kuitenkin aivan uudelle alueelle. Elokuva on hauska, mutta samalla hyvin koskettava ja ajattelemisen aihetta antava. Elokuva keräsi julkaisunsa jälkeen paljon positiivista huomiota sekä muun muassa parhaan käsikirjoituksen Oscar-ehdokkuuden ja parhaan miespääosan Golden Globe -ehdokkuuden.

Lars (Ryan Gosling) on syrjäytynyt, veljensä piharakennuksessa asuva reppana, joka ei viihdy sosiaalisissa tilanteissa kirkossa käyntiä lukuun ottamatta. Larsin veli (Paul Schneider) ja hänen vaimonsa (Emily Mortimer) ilahtuvatkin suuresti, kun Lars ilmoittaa tuovansa illalliselle uuden tyttöystävänsä. Kaikkien kauhuksi illalliselle saapuukin tavallisen tyttöystävän sijaan postimyynnistä tilattu aikuisviihdenukke, jonka Lars kuvittelee olevan oikea ihminen. Lääkärin neuvosta Larsin perhe ja koko pikkukylä alkaa esittää nuken olevan oikea nainen tukeakseen Larsia.

Florence

Florence

Florence on tositarinaan perustuva, vuonna 2017 julkaistu, Stephen Frearsin ohjaama draamakomedia, joka kertoo Florence Foster Jenkinsistä. Florence (Meryl Streep) unelmoi urasta oopperalaulajana, mutta kuuntelijoiden epäonneksi hänellä ei ole pienimpiäkään lahjoja laulajan uraa ajatellen. Florence ei itse tiedosta laulunsa karmeutta, sillä hänen aviomiehellään (Hugh Grant) ei ole sydäntä kertoa hänelle totuutta. Rikkauksiensa ansiosta Florencelle avautuvat ovet oikean oopperalaulajan elämään. Meryl Streepin laulunumerot ovat niin hauskaa kuunneltavaa, että naurulta ei voi välttyä!

Sekaisin Marista

There's something about Mary

Sekaisin Marista on Farrellyn veljesten ohjaama vuonna 1998 julkaistu romanttinen komedia. Kyseiset veljekset, Bobby Farelly ja Peter Farelly, ovat ohjaajat useiden suosittujen komediaelokuvien takana. Sekaisin Marista -elokuvassa pääosissa ovat tunnetut Cameron Diaz, Ben Stiller sekä Mat Dillon. Elokuva kertoo Tedistä (Ben Stiller), joka palkkaa yksityisetsivän (Mat Dillon) etsimään hänen nuoruuden rakkautensa, Maryn (Cameron Diaz). Valitettavasti Tedin ja Maryn suhteen lämpeneminen vaikeutuu huomattavasti, kun myös palkattu yksityisetsivä rakastuu Maryyn.